Wie zijn wij?

SEIFERT 

Gestart in 1912 als producent van gevelbepleistering, groeide het familiebedrijf SEIFERT NV op korte termijn uit tot de specialist in de productie van voegmortel.
In 1965 innoveerde SEIFERT NV op de Belgische markt door architecten en aannemers vooraf ingekleurde en gebruiksklare mortel aan te bieden. De kwaliteit en de kleurvastheid van het product stonden garant voor succes, wat leidde tot een uitbreiding van het gamma tot de meer dan 10.000 verschillende kleurschakeringen waarin voegmortel vandaag verkrijgbaar is.
 
Tegen het einde van de jaren '70 oriënteerde SEIFERT NV zich volledig op de exclusieve productie van voegmortel.
 
In de jaren '80 startte SEIFERT NV met de productie van (fijne) kalei, hiermee werd ook het marktleiderschap veroverd.
 
In 1995 werd,  onder leiding van de 4de generatie, overgeschakeld naar een industriële dimensie om blijvend te kunnen beantwoorden aan de stijgende vraag van niet enkel de Belgische markt, maar ook van de omringende landen. Het artisanale vakmanschap, noodzakelijk voor de kleinere renovatiemarkt, werd daarbij evenwel nooit verloochend.
 
Sinds 2005 maakt SEIFERT NV deel uit van PAREXGROUP SA, zodat architecten nu ook een bijzonder ruim gamma aan gevelproducten, lijmen en speciale mortels van de merken PAREX en LANKO wordt aangeboden.
 
In 2008 ontwikkelde SEIFERT dunbedmortel, een jaar later volgde lijmmortel. Deze mortels zijn beschikbaar in alle mogelijke kleurschakeringen. In 2015 werd dan de doorstrijk-/metselmortel gelanceerd. 
 
Om de positie van marktleider van kalei te versterken, werd in 2015 structuurkalei op de markt gebracht.
Op vraag van de klant kan SEIFERT ook speciale mortels aanbieden, zoals snelcement, speciale kalkvoegmortels, injectiemortels, ...  

Seifert 2 017

Viering 100-jarig bestaan 2012

 

 PAREXGROUP
ParexGroup is één van de belangrijkste internationale spelers op het gebied van industriële mortels voor gevels, tegelwerken, ruwbouw en woningbouw met vertegengwoordiging in alle continenten van de wereld.
 
ParexGroup nv is sedert de overname in 2005 van het familiebedrijf SEIFERT gesitueerd in Drongen, dichtbij Gent. Verankerd in de Belgische architecturale traditie, is SEIFERT al decennialang de referentie op het gebied van voeg- en lijmmortels. Ze biedt een immense keuze van kleuren aan, met een filosofie van toon op toon kleuren. SEIFERT kan voor de steenfabrikanten, architecten en aannemers kleuren voor alle stenen maken.
 
ParexGroup nv heeft de ontwikkeling van het Belgisch filiaal verder uitgebouwd door zijn technische middelen ter beschikking te stellen (SEIFERT : specialist op het gebied van mortels voor gevelstenen). Tegelijkertijd biedt het onder de gespecialiseerde merknaam PAREXLANKO een heel uitgebreid assortiment erkende oplossingen aan voor de bouwprofessionelen (openbare werken, woningbouw,...)
 
PAREXLANKO is sedert meer dan 30 jaar de Franse marktleider op het gebied van toepassingen voor gevels, tegels en oplossingen voor betonherstellingen, aanhechting en waterdichting.
 
KERNCIJFERS
 
- Globaal omzetcijfer ParexGroup 2015: 904 M
- Wereldwijd 4000 werknemers
- Vertegenwoordigd in 21 landen
- België: productie-eenheid in Drongen (dichtbij Gent)
- Merknaam SEIFERT: een eeuwenoud verhaal
 
SERVICE
 
SEIFERT is de referentie op het gebied van voegmortel, lijmmortel en decoratie van gevelstenen: gekleurde voegmortel, dunbedmortel 2in1, lijmmortel, (fijne) kalei en structuurkalei.
Voor architecten en aannemers, en in samenwerking met de steenfabrikanten, onderscheid SEIFERT zich door het enorme assortiment aan kleuren en de capaciteit om kleuren en aspecten te maken die bij de kleur van de gevelstenen aanleunt.
Bijkomende uitzonderlijke service voor de voegers: fabricatie van kleine hoeveelheden van specifieke kleuren om een werf af te werken of om een kleur van een oude werf terug te vinden.
PAREXLANKO biedt een heel uitgebreid assortiment van producten en gecertificeerde systemen aan met technische bijstand aan bouwprofessionelen, openbare werken en woningbouw.
Ons assortiment aan lijmmortels, gekleurde mortels en egalisatielagen is aangepast aan elk type van werken, ondergronden en soorten tegels:
- bescherming en decoratie van gevels voor zowel nieuwbouw als voor renovatie, en thermische isolatie voor buiten.
- plaatsen van tegels en voorbereiding van ondergronden.
- bescherming, herstelling en waterdicht maken van beton en van (snel)wegen.
 
INNOVATIE
 
ParexGroup nv heeft aan het merk SEIFERT, met zijn rijke, oude geschiedenis en verankering in Gent, de mogelijkheden van een internationale groep doorgegeven om zijn activiteiten verder te ontwikkelen.
Voorbeeld: de gekleurde voegmortels van SEIFERT zijn de enige voegmortels in België die stofvrij zijn. Deze techniek, voegmortels zonder stof, is uitgevonden en geïmplementeerd door ParexGroup.
Onze nieuwe producten worden zowel in België als in Frankrijk ontwikkeld met de hulp van het nieuwe, internationale R&D van ParexGroup die over de nodige wetenschappelijke ervaring en geanvanceerde apparatuur beschikt. Onze teams kunnen hun ervaringen delen met andere onderzoekscentra van ParexGroup in de Verenigde Staten, Spanje, China, ...
Dankzij de gemeenschappelijke ervaringen betreffende verschillende constructieve manieren en lokale gewoontes van uitvoeren, maakt ParexGroup constant vorderingen en versterkt ze haar positie met de wens om een innovatieve marktleider te worden op het gebied van industriële mortels.
 
SIKA
 
In mei 2019 is Parex onderdeel geworden van Sika, een gespecialiseerd chemisch bedrijf met een leidende positie in het ontwikkelen en produceren van producten en systemen in "bonding, sealing, damping, reinforcing & protecting" voor zowel de bouw- als motorindustrie.
 
Sika vertegenwoordigt een geweldig platvorm om verder te werken aan het ambitieuze groeiplan van Parex en de combinatie van beide bedrijven zal bijkomende opportuniteiten creëren om nieuwe oplossingen aan onze klanten aan te bieden en tegelijkertijd zal ook de geografische groei verder voortgezet worden.